• Головна
  • Блог
  • Квіз-маркетинг, хайп чи робочий інструмент? Огляд кейсу ASD quiz

Квіз-маркетинг, хайп чи робочий інструмент? Огляд кейсу ASD quiz

Сервіс для створення квізів ASD quiz

Квізи. Коли вперше це слово стало зустрічатись у мережі, наша команда ставилася до нього з невеликим скептицизмом.

Так як подібні послуги платні, тестувати ми його не поспішали. Плата стягується за кожну отриману заявку, що вимагало перерахунку бюджету, оскільки заявка у такому разі дорожчала. Але час минав, сервісів ставали дедалі більше, конкуренція зростала, ціна їх використання почали падати і сьогодні створити свій квіз на унікальному домені з додатковими інтеграціями – вже зовсім не проблема.

Запустити рекламу на квізи для отримання заявок може навіть фахівець-початківець SMM. Більше того, сторінку квиза можна додати на сайт у вигляді спливаючого вікна або вбудованого модуля в один із розділів сайту. Один з таких сервісів – конструктор квізів ADS quiz.

Загалом працювати з квізами сьогодні зовсім не складно. Тепер, давайте розберемо, що таке квіз і як з ним працювати. Як завжди, на основі реального прикладу.

Квіз – це сторінка-опитувач, яка дозволяє отримати контактні дані потенційного клієнта, ставлячи йому прості запитання на тему, у якій ви надаєте свої послуги чи товари.

На нашому курсі ADStart ми розглядаємо блок запуску квізів в окремому блоці з 7 уроків, де не просто розбираємо приклади, а й поетапну установку та створення квизу з нуля.

Компанія, на якій ми розберемо цей інструмент, займається доставкою їжі.

Сервіс на основі якого будемо створювати квіз називається ASD quiz.

Так як цей сервіс підтримує не тільки квіз у вигляді окремого міні сайту, а й всілякі установки вікон на сайт – квіз збирав заявки як з реклами в соціальних мережах, так і з контекстної реклами, а також був встановлений на основному сайті.

Небагато цифр.

квізи ads quiz

(перший екран квіза) 

  • За рік отримано 4500 заявок за допомогою квізів. Цифра велика.
  • Більшість лідів було отримано за допомогою таргетованої реклами. Частина квізів за допомогою вбудованого на сайті спливаючого вікна.
  • Вартість однієї заявки – близько 28 грн.
  • Середній чек 880 грн
  • Відсоток у конверсію – 27% у зрізі 4 місяців.

Які питання ставили, як налаштовували?

Почнемо з питань. Тут важливо не питати для галочки, а лише те, що може реально стати в нагоді та допомогти у продажах.

screenshot 2 9

(перше питання)

Радимо використовувати додатковий опис, що підвищує залучення до проходження квіза. На нашому досвіді, зв’язка реклами та квізу відмінно працює, якщо квіз містить близько 5 питань + форма контактних даних. Більше 5 питань ставити не варто. Винятком може стати лише профільне опитування у вузькій ніші або, якщо Ваші питання можуть дійсно допомогти підібрати унікальне рішення.

адс квіз

(друге питання) 

Нижче перший екран, в якому ми запрошуємо користувача почати проводити квіз.

Один з прикладів подібного квіза: https://zzmzcidqrt.adsquiz.io 

квізи

(трете питання)

Не забувайте, що наприкінці опитування можна налаштувати редірект на сторінку подяки, в соцмережі або на додатковий офер.

screenshot 6 4

(4 питання)

Що з рекламою квізів?

Важливо. Квізи приносять заявки у рекламі лише якщо ми використовуєте мету “конверсія”. А значить вам потрібно встановити на квіз піксель, зробити його піддоменом Вашого основного сайту, налаштувати пріоритет подій та запустити рекламу з оптимізацією на ту подію, яка означає надсилання контактних даних користувача. У такому разі вся воронка працюватиме ефективно.

Не забувайте додати інтеграцію CRM системи, спільного чату з відділом продажів у телеграмі або іншому месенджері.

screenshot 7 3

(сторінка захвату контактів)

Важливо! Продзвонити заявки протягом першої години їх надходження, в ідеалі миттєво.

Сподіваємось матеріал для Вас був корисним, нагадуємо про сервіс ADS quiz.

Якщо ви вирішили передати налаштування заявок на команду, до якої є досвід і чітке розуміння, будемо раді відповісти на ваші запитання. Для цього заповніть будь ласка форму нижче.

Високих вам продажів та низького СPM 🙂

Замовити безкоштовний аудит рекламного кабінету чи консультацію провідного маркетолога

Залиште заявку і ми зв’яжемося з вами